Menu

Ønsker du å gjøre en forskjell i samfunnet?

Det er mange måter man kan gjøre en forskjell i samfunnet. Det viktigste er å finne en måte som passer sin personlighet, interesser og væremåte. Er du usikker på om sosiale tjenester er noe for deg? Da kan det lønne seg å ta kontakt med din kommune! Det er godt mulig de kan tilby deg arbeidspraksis i noen dager, slik at du kan erfare yrket før du starter på et langt studie. Det lønner seg også å jobbe frivillig ved siden av studiene – på denne måte får du gjort noe for samfunnet også i løpet av denne tiden.

shutterstock_303661565Ta en bachelorgrad i sosialt arbeid

Hvis du har bestemt deg for at du har lyst til å jobbe med sosialt arbeid, er det naturlig at du tar en bachelorgrad i nettopp dette. Du må huske å søke ved samordnet opptak, og forberede deg for ditt kommende studie. En bachelorgrad i sosialt arbeid kan gi deg flere gode jobbmuligheter i etterkant, og de aller fleste ender opp i kommunal sektor. Du kan velge å spesialisere deg innenfor rusfeltet, eller kanskje du heller ønsker å jobbe med barn? Denne bachelorgraden kan være din vei til drømmejobben i Barnevernet, hvis det er det du ønsker.

De små tingene i hverdagen

Det er også viktig å huske på at man ikke trenger å ha en bachelorgrad i sosialt arbeid for å gjøre en forskjell i folks liv. Hvis du ser noen som sliter, prat med dem om det. Hvis du ser noen som mobber andre, si ifra om at dette ikke er greit. Og hvis du har mistanke om at barna i nabohuset ikke har det noe bra, meld i fra til Barnevernet. Det er ofte disse små tingene som kan være med på å redde liv, selv om man kanskje ikke forstå det i øyeblikket.